Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik szczawiowy wraz z rzodkiewkami, cebulką i szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 12% 1 szklanka
szczaw 2 łyżki posiekanych, świeżych liśc
rzodkiewki pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem (wraz ze szczypiorkiem)
ser biały 200 gram
koper świeży do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku
kefir 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik szczawiowy wraz z rzodkiewkami, cebulką i szczypiorkiem

Szczypior wraz z cebula pokroić w drobna kostkę. Rzodkiewki umyc i pokroić w dosyć cienkie plasterki. W międzyczasie maślankę ubić ze śmietaną, np. za pomocą trzepaczki. Do spienionej maślanki dodać pokrojone warzywa i szczaw. Przyprawić do smaku. Biały ser pokroić w kostkę. Na dno talezy umieścić kilka kostek białego sera, na to wlać przygotowany chłodnik(na wierzchu można udekorować świezym koperkiem). Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak