Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik rzodkiewkowo-ogórkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 400 g
ogórek zielony 1 sztuka
rzodkiewka 8-10 sztuk
koperek 2 pęczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Jeśli chcecie podać taki chłodnik na Wielkanoc, proponuję dodać do niego ugotowane na twardo przepiórcze jaja.

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik rzodkiewkowo-ogórkowy

Rzodkiewki kroimy na cieniutkie półplasterki. Z ogórka wydrążamy łyżeczką pestki i tarujemy go na dużych oczkach tarki. Umyty i osuszony koperek szatkujemy bardzo drobno i dodajemy do warzyw. Całość zalewamy jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby wszystkie smaki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 04.06.2015 11:59
dobry taki lekki
marenka 30.03.2015 18:18
fajny przepis;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak