Chłodnik pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • ogórek sałatkowy

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
  • ocet jabłkowy

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • bazylia

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dużego pomidora obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Wszystko razem dokładnie rozdrabniamy blenderem. Doprawiamy oliwą z oliwek, octem jabłkowym, solą, pieprzem i bazylią. Ostawiamy na 30 minut do lodówki. Przed podaniem dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki i paprykę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 17.07.2015 15:05
wygląda bardzo smakowicie
ice cubes 27.07.2014 16:40
szczerze to wolę cieple zupy nawet latem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat