Chłodnik pomidorowy

Chłodnik pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • ogórek sałatkowy

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
  • ocet jabłkowy

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • bazylia

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dużego pomidora obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Wszystko razem dokładnie rozdrabniamy blenderem. Doprawiamy oliwą z oliwek, octem jabłkowym, solą, pieprzem i bazylią. Ostawiamy na 30 minut do lodówki. Przed podaniem dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki i paprykę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariuszek8

17.07.2015 15:05
wygląda bardzo smakowicie

ice cubes

27.07.2014 16:40
szczerze to wolę cieple zupy nawet latem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat