Chłodnik ogórkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1 litr
  • ogórki

    5 sztuk (gruntowe)
  • czosnek

    2 ząbki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • koper świeży

    1 pęczek
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • pieprz biały Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślankę przelewamy do garnka. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w większą kostkę. Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku przyprawami i wstawiamy do lodówki na około pół godziny. Chłodnik podajemy z młodymi ziemniakami posypanymi świeżo posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 25.07.2017 19:38
apetyczny chłodnik
SzczyptaChili 25.07.2017 18:59
Robię bardzo podobny , pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat