Chłodnik litewski Roberta M (wiadomo, ale najlepszy)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek zielony

    2 szt
  • koperek

    0,5 szkl
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana kwaśna

    0,5 szkl
  • boćwina

    1 pęczek
  • kefir

    6 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boćwinkę posiekaj, buraczki cieniutko obierz i pokrój w kostkę. Włóż do garnka i zalej pół szklanką wody. Duś około 10 minut. Odstaw do ostygnięcia. Wymieszaj z kefirem i śmietaną, dodają zgnieciony czosnek, szczypiorek, koperek i pokrojone w drobną kostkę ogórki. Odstaw na kilka godzin do lodówki. Podawaj z połówkami jajka na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 06.07.2011 19:39
super na upały
Zofia12 28.07.2010 07:39
bardzo go lubię i często robię latem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat