Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik buraczany

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

barszcz czerwony 1 torebka
woda 300 ml
jajko 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
jogurt naturalny 1 mały
szczypiorek troszkę

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik buraczany

Kroki postępowania

1
Barszcz czerwony wsypać do miseczki i zalać go wrzącą wodą. Odstawić do wystudzenia.
Krok 1 - Chłodnik buraczany foto
2
Gdy barszcz jest już zimny połączyć go z jogurtem.
Krok 2 - Chłodnik buraczany foto
3

Jajka ugotować na twardo, ogórek umyć, obrać ze skórki i pokroić w niedużą kostkę.
Jajka obrane ze skorupy pokroić w ćwiartki i wyłożyć do salaterki, dodać do nich pokrojonego ogórka i zalać zimnym barszczem.
Krok 3 - Chłodnik buraczany foto
4
Na końcu dodać drobno pokrojony szczypiorek. Wstawić do lodówki na godzinę.
Krok 4 - Chłodnik buraczany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.07.2015 10:04
pyszne danie na gorące dni :-)
Ewelina1991 19.07.2015 09:48
smaczny chłodnik
Agnieszka-87-25 19.07.2015 09:31
mniam wspaniały jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak