Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chlebki pita

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 20 gram
woda ciepła 125 ml
mleko ciepłe 125 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: chlebki pita

Ciepłe mleko wymieszać z cukrem oraz wkruszyć drożdże, przykryć ściereczką i odstawić na 20minut
Mąkę wymieszać z solą i ciepłą wodą oraz dodac rozczyn drożdżowy, wyrobić na gładką masę i ponownie przykrywamy ściereczką i odstawić na około godzinę.
Po tym czasie dzielimy ciasto na 6części i rozwałkowujemy na placki. Smażyć na gorącej patelni bez tłuszczu z obu stron aż sie zaczną rumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak