Chlebek z wypiekacza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    250 ml
  • jajko

    2 sztuki
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • cukier

    1,5 łyzeczki
  • mąka pszenna

    450 g
  • masło

    150 g
  • drożdże

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do urządzenia wlewamy wodę, dodajemy kolejno jajka, sól, cukier, przesianą mąkę oraz masło i drożdże. Ustawiamy program na NORMAL ( w zależności od urządzenia - przycisk przeważnie 1 ). Gotowy chlebek pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy i podajemy. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 17.09.2013 10:21
Wyglądem przypomina babkę;)
RenataZ-et 16.07.2012 12:13
uwielbiam taki chlebek
borys 17.02.2011 11:09
Ja uwielbiam robic chlebek na slodko z rodzynkami w tym urzadzeniu :]
MAR3STA 01.02.2011 10:34
lubię taki chlebek;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat