Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek z cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 3 sztuki
sól płaska łyżeczka
proszek do pieczeni 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
olej 1 szklanka
cukier 1,5 szklanki
cukier waniliowy małe opakowanie
cukinia 2 szklanki startej
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek z cukinią

*składniki suche przesiać do miski
*cukier zmiksować z jajkami, cukrem waniliowym i olejem
*dodać pozostałe suche składniki wymieszać, będzie dość gęste
*dodać cukinię i bakalie
*przełożyć do długiej keksówki (40cm*10cm lub do dwóch małych)
*piec około godziny w temp. ok 165 stopni

uwaga!
jesli dodajemy np. słodkie rodzynki, można zmiejszyć ilość cukru, ale to już kwestia gustu

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.08.2013 20:49
mmm smaczne!!!!
Klausia 14.04.2013 21:22
z cukinią jeszcze nie piekłam, a mam jej zapas więc może się skuszę :)
Iwusia 27.10.2012 22:45
smaczny ten chlebuś
Barbara/zuza22_85 10.10.2012 15:35
fajny
kasiek 04.10.2012 21:50
pyszny chlebek
Habibi 31.08.2012 04:25
Piekę podobny chlebek i bardzo go lubimy :)
ziutula
ziutula 24.08.2012 23:09
faktycznie, ciekawa nowość chlebowa...
rutynka 06.08.2012 14:55
bardzo ciekawy przepis, z pewnością wykorzystam:)
magduś83 31.07.2012 13:20
piekne
Katarzyna59 30.07.2012 18:53
fajny pomysł
caralajna 29.07.2012 08:54
ciekawe ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak