Chlebek turecki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    330 mililitrów
  • mąka pszenna

    50 dkg
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    2 łyżki
  • czekolada gorzka

    10 dkg
  • kakao

    2 łyżki
  • rodzynki

    10 dkg
  • migdały pokrojone

    10 dkg
  • drożdże suche

    2 łyżeczki
  • orzechy włoskie

    10 krojone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1



Do maszyny do pieczenia chleba, wlewamy mleko. Dodajemy

mąkę, sól, cukier, kakao, masło,drożdże, pokruszoną czekoladę.

2

Orzech i migdały kroimy drobno. Rodzynki w całości

.Wszystko nakładamy w narożniki maszyny . Pieczemy na

programie Basis.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 01.01.2014 16:18
świetny przepis
Wafelek2601 29.12.2013 09:59
Musi być pyszny
artur7 23.10.2013 16:59
super przepis
IwonaKa 29.09.2013 19:25
nie jadłam takiego chlebka,ale na pewno smaczny
Pietruszka 10.08.2013 22:44
ciekawy przepis
kasiek 06.08.2013 21:58
lubię ciemny chlebek
czekoladka_m 17.07.2013 13:33
Robię czasami bardzo podobny:) bardzo go lubimy:)
Łukasz15 17.07.2013 11:34
Naprawdę pyszny
Adam/ZUB3R 16.07.2013 15:24
smaczny chleb
Kasia36 07.07.2013 22:35
Ciekawe składniki tego chlebusia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat