Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek smażony w jajku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb czerstwy 3-4 kromki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek smażony w jajku

Chleb pokroić na kromki, jajko rotrzepać i doprawić solą,pieprzem do smaku.
Rozgrzać olej na patelni ( kilka łyżek), kromkę chleba moczyć w jajku, bułce tartej i smażyć do zarumienienia z obydwu stron i tak z kolejnymi kromkami;
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.01.2016 14:23
nigdy nie dodawałam bułki tartej! muszę spróbować, pewnie jest bardzo chrupiąco :)
Klausia 24.11.2014 23:15
lubię taki :)
Kejti 01.11.2014 11:20
Smak dzieciństwa :-)
Malinka 27.10.2014 09:02
Prosto i smacznie, fajnie :)
Futka 24.10.2014 13:08
Świetna propozycja! :)
asiczekz 22.10.2014 21:29
daaawno nie robiłam
fotoviderek 22.10.2014 19:54
Proste, genialne danie :)
adelajda 22.10.2014 19:01
Moja córcia robi najlepszy, dodaje też żółty ser
Christopher 22.10.2014 17:13
Ulubiony chlebek naszego 45-letniego syna.Tylko on lubi więcej jajka niż chleba.
mirosława4 22.10.2014 17:07
sam chleb ma w sobie dość kalorii a ta bułka tarta to chyba nie aż tak wielkie kalorie :) jak dla mnie jest to zepsuty smak takiego chlebka ale każdy ma swój smak i rzecz gustu :)
Mama niejadka 22.10.2014 16:55
smaki dzieciństwa :)
Adamorek 22.10.2014 16:42
dobre z serem
norweska20 22.10.2014 15:59
my też taki lubimy
Agata3 22.10.2014 15:56
smaki dzieciństwa :)
IwonaDD 22.10.2014 15:53
bo lubię dodatkowe kalorie :)))))
mirosława4 22.10.2014 15:45
lubię taki chlebek tylko po co ta bułka tarta jeszcze ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak