Chlebek smażony w jajku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb czerstwy

    3-4 kromki
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb pokroić na kromki, jajko rotrzepać i doprawić solą,pieprzem do smaku.
Rozgrzać olej na patelni ( kilka łyżek), kromkę chleba moczyć w jajku, bułce tartej i smażyć do zarumienienia z obydwu stron i tak z kolejnymi kromkami;
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 09.01.2016 14:23
nigdy nie dodawałam bułki tartej! muszę spróbować, pewnie jest bardzo chrupiąco :)
Klausia 24.11.2014 23:15
lubię taki :)
Kejti 01.11.2014 11:20
Smak dzieciństwa :-)
Malinka 27.10.2014 09:02
Prosto i smacznie, fajnie :)
Futka 24.10.2014 13:08
Świetna propozycja! :)
asiczekz 22.10.2014 21:29
daaawno nie robiłam
fotoviderek 22.10.2014 19:54
Proste, genialne danie :)
adelajda 22.10.2014 19:01
Moja córcia robi najlepszy, dodaje też żółty ser
Christopher 22.10.2014 17:13
Ulubiony chlebek naszego 45-letniego syna.Tylko on lubi więcej jajka niż chleba.
mirosława4 22.10.2014 17:07
sam chleb ma w sobie dość kalorii a ta bułka tarta to chyba nie aż tak wielkie kalorie :) jak dla mnie jest to zepsuty smak takiego chlebka ale każdy ma swój smak i rzecz gustu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat