Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka krupczatka
900 g -
mąka orkiszowa typ 2000
100 g -
płatki owsiane
2 łyżki -
otręby pszenne
2 łyżki -
słonecznik łuskany
100 g -
orzeszki piniowe
50 g -
żurawina suszona
1 łyżka -
rodzynki
królewskie 150 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżka -
cukier drobny
trzcinowy 1 łyżka -
drożdże świeże
42 g -
woda letnia
1 litr
Przepis i sposób przygotowania Chlebek krupczatkowo - orkiszowy z rodzynkami królewskimi
Kroki postępowania











Chlebek upieczony z dodatkiem rodzynek królewskich oraz innymi bakaliami. Polecam go dla smakoszy słodkich wypieków na śniadanie z nabiałem lub ulubionymi konfiturami.![]()
Komentarze (0)