Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek bananowy z migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 3 szt
jajko 1 szt
cukier waniliowy do smaku
cukier puder 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 100 g
tłuszcz do formy do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
płatki migdałowe do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek bananowy z migdałami

Kroki postępowania

1
Trzy dojrzałe banany obieramy.
Krok 1 - Chlebek bananowy z migdałami  foto
2
Rozgniatamy widelcem banany.
Krok 2 - Chlebek bananowy z migdałami  foto
3
Do bananów dodajemy cukier puder i cukier waniliowy oraz jajko. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Chlebek bananowy z migdałami  foto
4
Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz roztopione masło.
Krok 4 - Chlebek bananowy z migdałami  foto
5
Dokładnie mieszamy ciasto.
Krok 5 - Chlebek bananowy z migdałami  foto
6
Dodajemy migdały.
Krok 6 - Chlebek bananowy z migdałami  foto
7
Przygotowujemy formę - smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.
Krok 7 - Chlebek bananowy z migdałami  foto
8
Przelewamy ciasto do formy.
Krok 8 - Chlebek bananowy z migdałami  foto
9
Posypujemy migdałami na wierzchu. Pieczemy w temp ok 180 stopni przez ok godz.
Krok 9 - Chlebek bananowy z migdałami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 22.02.2015 21:47
muszę wypróbować ciekawy przepis
Bernadeta1 22.02.2015 16:38
ciekawy przepis a chlebek na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak