Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek bananowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 4 sztuki
cukier 150 gram
masło 75 gram
jaja 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 170 gram
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek bananowy

Kroki postępowania

1
Banany pokrój na plasterki a następnie rozgnieć widelcem w misce.
Krok 1 - Chlebek bananowy foto
2
Następnie dodawaj do nich kolejno: cukier, jajko, roztopione masło i cukier waniliowy. Sodę dodaj do mąki, wymieszaj i powoli wsypuj do reszty bananowego ciasta.
Krok 2 - Chlebek bananowy foto
3
Ciasto wlej do podłużnej formy i piecz przez około godzinę w 180 stopniach. Smacznego;)
Krok 3 - Chlebek bananowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 28.09.2013 00:09
bardzo ciekawy przepis
krystyna330 18.07.2013 20:26
interesująca propozycja
EWI 11.03.2013 12:28
rewelacyjny
sunnymood 16.02.2013 16:55
rewelka
gosia1988 13.12.2012 09:08
takiego jeszcze nie jadłam :)
gosia1988 13.12.2012 09:08
takiego jeszcze nie jadłam :)
Bernadeta1 03.12.2012 23:56
rewelacyjny chlebek
Iwusia 25.11.2012 23:44
wygląda bardzo smakowicie
IKrakowianka 29.10.2012 14:04
świetny pomysł
Mysiunia 04.09.2012 14:17
takiego przepisu nie znałam :) bardzo smaczne :)
GOSIA18 03.09.2012 16:12
jeszcze nie jadłam, warto spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak