Przepis i sposób przygotowania na: Chleb żytnio-gryczany na zakwasie i drożdżach
Kroki postępowania
Ponownie odstawić do wyrośnięcia.
Piec ok. godzinę w temp. 200°C
zakwas żytni | 250 g |
mąka żytnia typ 720 | 230 g |
mąka gryczana | pełnoziarnista 120 g |
mąka ryżowa | 100 g |
woda ciepła | 300 ml |
sól | 12 g |
miód płynny | 40 g |
drożdże suche | 7-8 g |
Kminek cały Prymat | 1 łyżeczka |
słonecznik łuskany | 3-4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: