\"Chleb ze śliwkami i orzechami\" z wypiekacza do chleba

\"Chleb ze śliwkami i orzechami\" z wypiekacza do chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    360 ml
  • olej

    2 łyzki
  • sól

    2 łyzeczki
  • cukier

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • otręby owsiane

    0,5 szklanki
  • siemię lniane

    0,3 szklanki
  • suszone śliwki kalifornijskie

    1 szklanka
  • drożdże

    15 g
  • orzechy włoskie

    0,5 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki chleba umieszczamy w wypiekaczu do chleba, najpierw płynne a następnie sypkie, na końcu wsypujemy dodatki oprócz śliwek. Śliwki dodajemy po usłyszeniu sygnału wypiekacza informującego o możliwości wrzucenia dodatków.

Wypiekacz włączamy, nastawiamy program -chleb pełnoziarnisty, wagę 1000g, stopień zarumienienia skórki według uznania i włączamy maszynę.

Po około 3,5 godziny oczekiwania wyjmujemy z wypiekacza gotowy i pachnący chleb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (46)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiola333

31.03.2013 13:45
bardzo smacznie

MagdaXXX

13.01.2013 09:45
super

Łukasz15

19.09.2012 11:54
Pyszny chlebek

Dorian

12.07.2012 19:53
pyszny

Iiiiii

02.04.2012 08:21
pyszne

IZABELA29

24.02.2012 08:48
fajny

olkaaa

24.02.2012 08:45
fajne

kochanyptysiu

05.11.2011 10:52
jak piec chleb to z twoimi przepisami,rewelacja!

Halusia

05.07.2011 20:29
Pyszniutki!

Gosia32

10.06.2011 09:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat