chleb z ziarnami przenicy

K&J

K&J

chleb z ziarnami przenicy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    500 g
  • ziarna zbóż

    10 łyżek
  • woda

    350 ml
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • drożdże

    1/5 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do formy wlewamy wodę, wsypujemy mąkę, ziarna zbóż, sól , cukier i drożdze. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy masę na 2 godziny. Potem pieczemy w piekarniku 150 stopni przez 1,5 godzziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

04.09.2012 20:55
pszenicy ;P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat