Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb z ziarnami przenicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
ziarna zbóż 10 łyżek
woda 350 ml
sól 0,5 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
drożdże 1/5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: chleb z ziarnami przenicy

Do formy wlewamy wodę, wsypujemy mąkę, ziarna zbóż, sól , cukier i drożdze. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy masę na 2 godziny. Potem pieczemy w piekarniku 150 stopni przez 1,5 godzziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 04.09.2012 20:55
pszenicy ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak