Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z oliwkami i orzechami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 g
miód 1 łyżeczka
woda letnia 130 ml
mąka pszenna 250 g
sól 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
orzechy włoskie 60 g
oliwki czarne 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z oliwkami i orzechami

Drożdże wymieszać z miodem i łyżką maki. Pozostawić na 15 minut. Mąkę wymieszać z solą. Dodać 3 łyżki oliwy i drożdże. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Włożyć do naoliwionej miski i pozostawić w cieple na 40 minut. Pokroić oliwki i orzechy. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformować bochenek i posmarować oliwą. Piec około 25 minut w 200 stopniach C do uzyskania złocistego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 29.03.2014 21:28
musi być pyszny
Wiktoria29 29.03.2014 12:19
świetnie wygląda , ciekawe jak smakuje
Noruas 29.03.2014 11:49
Świetny pomysł na chleb, na pierwszy rzut oka wygląda jak keks :)
Kuchenka 29.03.2014 10:46
nawet fajne jest
gosia56 29.03.2014 09:42
Na pewno pyszny chlebuś ;)
Czyki 29.03.2014 09:30
Cudowny chlebuś:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak