Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z grilla z masłem czosnkowym i ziołami

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Chleb wiejski 1 sztuka
masło 200 gram
czosnek 5 ząbek
majeranek 1 łyżka
przyprawa do potraw 2 łyżeczka
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z grilla z masłem czosnkowym i ziołami

Chleb kroimy jak na kanapki, ale nie docinamy do końca. Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, listki ziół oraz jarzynkę. Ucieramy, aż składniki się połączą. Nacięcia obficie smarujemy masłem. Zawijamy bochen w folię aluminiową i grillujemy ok. 20-30 min. Po 10-15 min na każdej ze stron. Skórka powinna być chrupiąca, a środek miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 31.05.2013 13:50
ja też nie dodaję tych ziół:-), dziękuję za podpowiedź :-)
Bernadeta1 17.02.2013 10:30
robię, pyszny
V_kuchareczka 27.09.2012 21:10
ciekawy przepis na chlebek
kulinarny smak 27.09.2012 21:09
mmm. taki chlebek jest rewelacyjny, nie dodawałam majeranku w następnym sezonie na pewno wypróbuje ten sposób.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak