Przepis i sposób przygotowania na: Chleb wieloziarnisty na drożdżach - bez wyrastania
Kroki postępowania
Wstawić do zimnego piekarnika, włączyć termostat na 160*C z termoobiegiem i piec ok.80-90 minut.
mąka pszenna | 500 g |
woda ciepła | 400 ml |
sok marchwiowy | 100 ml |
kefir | 50-100 ml |
drożdże świeże | 50 g |
cukier | 1 łyżka |
sól | 3/4 łyżki |
olej roślinny | 2 łyżki |
otręby pszenne | 1/4 szkl. |
płatki jaglane | 1/4 szkl. |
sezam | 1/4 szkl. |
siemię lniane | złote 1/4 szkl. |
mak | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: