Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chleb w jajku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 100 g
jajko 1 szt
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb w jajku

Roztrzepujemy jajko na płaskim tależyku dodajemy szczyptę kucharka, i pieprzu; następnie kromkę chleba zamoczamy w tym jajku z obu stron i wrzucamy na rozgrzane masło. Smażymy ok 1- 2 min z każdej strony .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 15.03.2013 22:24
Robię identycznie, pyszny taki chlebek i jeszcze posypany cukrem
Tika4444 07.03.2011 09:00
fajny taki chlebek, dawno nie robiłam
gottrina 10.01.2011 12:16
czesto tak robie gdy moj chleb juz nie jest swiezy, przynajmniej sie nie marnuje.
kielcok1 30.12.2010 14:52
te składniki na zdjęciu to dziwnie różowe są
Barbara55 27.12.2010 18:37
dobre jest też jajko na chlebie
PaniMISIOWA 24.09.2010 11:48
Ja smażę na oliwie. Jest do doskonały sposób na stary chleb :-)
Klaudia007 04.07.2010 20:42
Moje ulubione kanapeczki
Ewa111 27.05.2010 12:28
chleb smażony w jajku to smak mojego dzieciństwa robiła go moja babcia
Patryk14
Patryk14 11.05.2010 20:44
a u nas też robimy chleb w jajku, w te dni, kiedy nie wiadomo na co się ma ochotę... urozmaicamy przyprawami i zawsze smakuje inaczej, ale za każdym razem dobrze. można też wrzucić ser żółty pod koniec smażenia :)
Jadwiga18 28.04.2010 21:46
nie no potrawa the best:)))
greg17 21.04.2010 11:39
naprawdę ładnie wygląda i pysznie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak