Chleb w jajku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    100 g
  • jajko

    1 szt
  • masło

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztrzepujemy jajko na płaskim tależyku dodajemy szczyptę kucharka, i pieprzu; następnie kromkę chleba zamoczamy w tym jajku z obu stron i wrzucamy na rozgrzane masło. Smażymy ok 1- 2 min z każdej strony .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 15.03.2013 22:24
Robię identycznie, pyszny taki chlebek i jeszcze posypany cukrem
Tika4444 07.03.2011 09:00
fajny taki chlebek, dawno nie robiłam
gottrina 10.01.2011 12:16
czesto tak robie gdy moj chleb juz nie jest swiezy, przynajmniej sie nie marnuje.
kielcok1 30.12.2010 14:52
te składniki na zdjęciu to dziwnie różowe są
Barbara55 27.12.2010 18:37
dobre jest też jajko na chlebie
PaniMISIOWA 24.09.2010 11:48
Ja smażę na oliwie. Jest do doskonały sposób na stary chleb :-)
Klaudia007 04.07.2010 20:42
Moje ulubione kanapeczki
Ewa111 27.05.2010 12:28
chleb smażony w jajku to smak mojego dzieciństwa robiła go moja babcia
Patryk14 11.05.2010 20:44
a u nas też robimy chleb w jajku, w te dni, kiedy nie wiadomo na co się ma ochotę... urozmaicamy przyprawami i zawsze smakuje inaczej, ale za każdym razem dobrze. można też wrzucić ser żółty pod koniec smażenia :)
Jadwiga18 28.04.2010 21:46
nie no potrawa the best:)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat