Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb tostowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 20 g
mąka pszenna 350 g
woda letnia 250 ml
mąka kukurydziana 50 g
cukier 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
olej 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb tostowy

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuścić w ciepłej (nie gorącej) wodzie. Dodać mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, sól i olej. Wyrobić na jednolite ciasto.
Krok 1 - Chleb tostowy foto
2
Zostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
Krok 2 - Chleb tostowy foto
3
Przełożyć do formy keksowej o wymiarach 28 x 9 cm (mierzone po dnie). Zostawić do wyrośnięcia ok. 30 minut.
Krok 3 - Chleb tostowy foto
4
Piec ok. 30- 35 minut w 200°C. Studzić na kratce.
Krok 4 - Chleb tostowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:59
Swojski najlepszy.
Bożena6 16.08.2014 21:03
zgadza się.domowy najlepszy
engie23 20.07.2014 09:23
takie swojskiej roboty najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak