Chleb tostowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    20 g
  • mąka pszenna

    350 g
  • woda letnia

    250 ml
  • mąka kukurydziana

    50 g
  • cukier

    1 łyżka
  • sól morska

    1 łyżeczka
  • olej

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chleb tostowy foto
Drożdże rozpuścić w ciepłej (nie gorącej) wodzie. Dodać mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, sól i olej. Wyrobić na jednolite ciasto.
Krok 2 - Chleb tostowy foto
Zostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
Krok 3 - Chleb tostowy foto
Przełożyć do formy keksowej o wymiarach 28 x 9 cm (mierzone po dnie). Zostawić do wyrośnięcia ok. 30 minut.
Krok 4 - Chleb tostowy foto
Piec ok. 30- 35 minut w 200°C. Studzić na kratce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.08.2014 00:59
Swojski najlepszy.
Bożena6 16.08.2014 21:03
zgadza się.domowy najlepszy
engie23 20.07.2014 09:23
takie swojskiej roboty najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat