Przepis i sposób przygotowania na: CHLEB ŚWIĄTECZNY
Kroki postępowania
Drożdże wymieszać z miodem, połową letniego mleka, odrobiną mąką i odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
mąka | 1 kg |
miód | 10 dag |
cukier | 10 dag |
jaja | 2 szt. |
drożdże | 6 dag |
masło | 5 dag |
płatki migdałowe | 5 dag |
mleko | 1 szklanka |
produkty do smarowania ciasta | |
jaja | 1 szt. |
mleko | 3 łyżki |
papier do pieczenia | |
rodzynki | 5 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: