Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb pszenny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
woda ciepła 4 szklanki
drożdże 10 dag
kminek 1 łyżeczka
słonecznik łuskany 1 łyżka
siemię lniane 1 łyżeczka
cukier 1,5 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenny

Kroki postępowania

1
Do miski wlewam wodę
Krok 1 - Chleb pszenny foto
2
Dodajemy drożdźe, cukier, sól i nasiona
Krok 2 - Chleb pszenny foto
3
Następnie dodajemy mąkę i mieszamy całośc
Krok 3 - Chleb pszenny foto
4
Odstawiamy na ok 25 min do wyrośnięcia
Krok 4 - Chleb pszenny foto
5
Formy do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy bułką
Krok 5 - Chleb pszenny foto
6
Ciasto wlewamy na wysokośc ok 2/3 formy
Krok 6 - Chleb pszenny foto
7
Pieczemy ok 40 min w piekarniku w temp. 180-200 stopni grzałka góra i dół.
Krok 7 - Chleb pszenny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak