Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb orkiszowy razowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 łyzeczka
drożdże 3 dag
sól łyżeczka
woda 250 (ciepła)
mąka orkiszowa pół razowa

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb orkiszowy razowy

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże, kiedy zaczną rosnąć mieszamy z resztą składników i wyrabiamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość, wyrabiamy je ok 1-2 minuty i przekładamy do formy do pieczenia natłuszczoneji wysypanej otrebami. Wierzch smarujemy odrobiną wody. Odstawiamy jeszcze na ok 20 min do wyrośnięcia. Pieczemy ok 45 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 21.08.2012 21:45
dziekuję
Janek 20.08.2012 15:44
mmm genialny
etka 06.08.2012 14:18
pyszny musiał być :)
dorota20w 01.08.2012 10:54
dziękuję
EWI 30.07.2012 14:33
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak