Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb orkiszowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia 800 ml
oliwa 2 łyżki
sól 20 gram
słonecznik łuskany wedle uznania
mąka 1 z orkiszu chlebowego

Przepis i sposób przygotowania na: chleb orkiszowy

Do mąki wsypać drożdże,sól,,wlać wodę.Zagniatać. Dodać oliwę oraz wodę i ziarenka. Zagnieść.Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blaszki i posypać dowolnym ziarnem lub otrębami.Pozwalam ciastu ponownie nabrać objętości,trwa to około 15 minut.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 45 minut.Skórka powinna być zrumieniona. Samo zdrowie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin Vw1 02.09.2012 11:29
super
Aleksandra15 02.09.2012 10:52
Muszę kiedyś taki zrobić ;)
Kikiriki 02.09.2012 08:52
rewelacja
Justyna87 02.09.2012 01:21
fajne
Justyna87 02.09.2012 01:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak