Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
zakwas
100 ml -
mąka żytnia
100 gram -
woda letnia
100 ml -
mąka pszenna
520 gram -
woda letnia
200 ml -
sól
1,5 łyżeczka -
cukier
1 łyżeczka -
olej
1-2 łyżka -
słonecznik, sezam itp.
do smaku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
(zamiast tylko mąki wrocławskiej można wg własnego uznania połączyć mąkę wrocławską z grahamem lub z żytnią - w sumie ma być około 500-520 gram ale każda mąka jest inna , dlatego ta różnica w podanej ilości, ciasto ma być sprężyste, gładkie , nie za twarde)
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)