Chleb na grilla

Chleb na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    6 kromek
  • masło

    1/2 kostki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do masła dodajemy czosnek przecisnięty przez praskę lub dobrze rozgnieciony nożem. Dokładnie mieszamy żeby masło z czosnkiem się połączyło. Dodajemy zioła i sok z cytryny i ponownie dokładnie mieszamy. Gotową masą smarujemy kromki chleba i zapiekamy na grillu tak żeby się masło roztopiło. Taki chleb można jest z pieczoną kiełbaską lub ziemniakami albo sam też jest pyszny.
Smacznego !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 01.12.2012 21:44
ciekawy pomysł
Ewelina47 14.07.2012 22:32
coś inego niż kiełbaska :)
bgs1984 10.07.2012 21:41
mniam
marzenciak1985 10.07.2012 21:36
mniam
mic 03.07.2012 21:05
uwielbiam , tak samo jak i bagietkę
Izabela/bella81 02.07.2012 22:32
dobry :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat