Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb na drozdzach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pełnoziarnista 4 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
drożdże suche 2 lyzeczki
sól 1 lyzka
woda ciepła 3 szklanki
Kminek mielony Prymat 1 lyzka
Majeranek suszony Prymat 1 lyzka
pestki słonecznika pol szklanki
pestki dyni 3 lyzki
płatki owsiane 1 szklanka

dodatkowo

olej roślinny 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: chleb na drozdzach

wszystkie skladniki dac do miski I wyrobic dokladnie ciasto.Odstawic do wyrosniecia na godzine.Blaszke,( ja robilam w keksowce), nasmarowac olejem.ciasto przelozyc do blaszki I dac do nagrzanego piekarnika I piec 1 godzine w temperaturze 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.08.2016 16:30
pyszny chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak