Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb mieszany ze słonecznikiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas do chleba 1 łyżeczka
mąka pszenna 250 g
mąka razowa 250 g
sól 1 łyżeczka
woda letnia 300 ml
drożdże suche 1 łyżeczka
słonecznik łuskany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb mieszany ze słonecznikiem

Zakwas łączymy z drożdżami, mąkami, wodą i solą.
Mieszamy, najlepiej mikserem do połączenia składników.
Zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Wkładamy do podłużnej foremki i posypujemy słonecznikiem.

Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50-60 minut.
Ważne! w piekarniku należy ustawić naczynie z wodą żeby chleb był odpowiednio wilgotny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 14.12.2016 00:48
Super chlebek :)
Habibi 13.12.2016 08:38
Domowe pieczywo zawsze wygrywa z kupnymi :) Bardzo dużo chlebka piekę i bułeczki także :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak