chleb mieszany

chleb mieszany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    10 dkg
  • mąka razowa

    50 dkg
  • mąka

    1,5 kg
  • sól

    3 łyz
  • cukier

    2 łyz
  • płatki owsiane

    5 łyz
  • woda

    1,5 l
  • mleko

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - chleb mieszany
przygotowujemy wszystkie składniki
Krok 2 - chleb mieszany
robimy zaczyn z płatków wody,mleka i drożdzy dajemy 5 łyz maki i wszytko pozostawiamy wymieszane w ciepłym miejscu n aok 1,5 godz
Krok 3 - chleb mieszany
dodajemy wszystkie składniki wyrabiamy ciasto i przekładamy na deki wysmarowane smalcem
Krok 4 - chleb mieszany
pieczemy 1 godz w temp 160 z termoobiegiem
Krok 5 - chleb mieszany
wyciagamy z piekarnika i wierzch smarujemy smalcem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

02.12.2012 14:49
mąka razowa z jakiego zboża? co to są deki? po co smarować wierzch smalcem po upieczeniu?

[email protected]

10.02.2012 14:49
pyszne

aacaac

09.01.2012 07:56
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat