Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb malinowo gruszkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 gr
cukier brązowy 1 szklanka
wanilia 1 łyżeczka
jaja 2 sztuki
mąka razowa 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
otręby 1/2 szklanki
gruszki 2 sztuki
maliny świeże 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb malinowo gruszkowy

Blaszkę podłużną obłożyć papierem do pieczenia i posmarować ją masłem.
Masło, cukier i wanilię i cynamon dokładnie wymieszać. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i dwoma jajkami i otrębami. Wyrobione ciasto delikatnie przemieszać z obranymi i pokrojonymi w kostkę gruszkami i malinami. Przełożyć delikatnie do formy. Piec przez jedną godzinę w rozgrzanym do 170-180 stopni piekarniku, aż chleb zbrązowieje. Wyciągnąć, schłodzić w blaszce.
Kroić grubo. Podawać z masłem ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 22.02.2013 23:04
super propozycja
EmciaPichci 04.02.2013 16:10
fajny ten chlebek :)
Joanna108
Joanna108 16.08.2011 10:35
miam, prześlicznie wygląda !!!
matii6 12.02.2011 20:43
rewelacyjny,,
Misiabe 11.01.2011 13:18
ciekawy przepis :)
Grażyna13 13.12.2010 15:53
Wspaniały !
patusia 13.12.2010 00:37
Piękny chlebek. Wygląda bardzo apetycznie :)
Tahitha 06.12.2010 07:59
No, no - całkiem, całkiem. Takiego chleba jeszcze nie robiłam.
eli82 03.12.2010 09:34
zapowiada się super
Martysia 28.11.2010 10:52
super przepis, na pewno wypróbuję
MAR3STA 27.11.2010 23:56
musi być pyszny
strzelec02 27.11.2010 18:25
super
marzencia2007 27.11.2010 11:56
extra! :)
wisznu 26.11.2010 22:45
niezły chleb
Justyna70 26.11.2010 07:09
rewelacja!
accee 20.11.2010 15:03
SUPER!!!!!!!!!
gacopierz23 19.11.2010 13:25
Piekę chleb ale takiego jeszcze nie próbowałam
alaaa 17.11.2010 10:26
rewelacja,,chleb wyszedł super
Katarzyna/kate1980 15.11.2010 13:05
super przepis napewno wykorzystam
aisoglam 14.11.2010 21:47
Zapomniałam dopisać, że częścią otrębów trzeba obsypać chlep przed włożeniem do piekarnika ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak