Chleb litewski z omletem i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

  • jajko

    4 szt
  • sól

  • pieprz

  • chleb na zakwasie

    4 litewski
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbijamy pojedynczo do miski, sprawdzając ich świezość. Do jajek dodajemy przyprawy i wszystko roztrzepujemy. Rozgrzewamy patelnię niezbyt mocno a na niej rozpuszczamy masło. Masę jajeczna wylewamy na rozgrzana patelnię. Przykrywamy przykrywka i smązymy na średnim ogniu az omlet zetnie się z wierzchu (tj ok 10 min). Kromki chleba smarujemy masłem. Ogórka obieramy i kroimy w plastry. Pomiędzy kromki chleba układamy po kawałku omletu i ogórka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat