Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb kakowo-kawowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 350 ml
masło 1 łyżka
mąka pszenna 540 dag
siemię lniane 2 łyżeczki
sezam 2 łyżeczki
słonecznik łuskany 2 łyżeczka
drożdże suche 1 opakowanie
kakao 3 łyżeczki
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb kakowo-kawowy

Wszystkie składniki wrzucać w odpowiedniej kolejności od góry, czyli woda , masło itd. Wyrabiać przez 30 minut. Ciasto musi być klejące się lecz niezbyt wodniste. Następnie odstawiamy na 1 GODZINĘ. Później pieczemy przez 80 minut. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 02.01.2013 20:28
pycha
Noruas 02.01.2013 20:08
super przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak