Chleb kakowo-kawowy

K&J

Chleb kakowo-kawowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    350 ml
  • masło

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    540 dag
  • siemię lniane

    2 łyżeczki
  • sezam

    2 łyżeczki
  • słonecznik łuskany

    2 łyżeczka
  • drożdże suche

    1 opakowanie
  • kakao

    3 łyżeczki
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wrzucać w odpowiedniej kolejności od góry, czyli woda , masło itd. Wyrabiać przez 30 minut. Ciasto musi być klejące się lecz niezbyt wodniste. Następnie odstawiamy na 1 GODZINĘ. Później pieczemy przez 80 minut. smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kokoszka 02.01.2013 20:28
pycha
Noruas 02.01.2013 20:08
super przepis ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat