Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna typ 650
1 kg -
mąka pełnoziarnista
2 szklanki żytnia -
dynia
1 kg -
ziemniaki
3 sztuki -
sól
1 łyżka -
zakwas do chleba
1 szklanka -
słonecznik łuskany
2 łyżki -
siemię lniane
2 łyżki -
miód
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Dynie kroję na małe kawałki i gotuje w małych ilościach wody, nie więcej jak pól szklanki wody ponieważ dynia puści sok.





Po wyjęciu z piekarnika wykładam chleb na kratkę, spryskuję go wodą i nakrywam ściereczką.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się