Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb domowy na maślance

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
drożdże 100 g
maślanka 1 litr
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb domowy na maślance

Maślankę podgrzać do 40 stopni. Odlać szklankę i w tej szklance maślanki rozrobić drożdże. Mąkę połączyć z solą. Mąkę, maślankę, drożdże połączyć ze sobą. Odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę. Po godzinie ciasto chlebowe przełożyć do foremek do pieczenia. Zostawić na około jeszcze 15 minut, aby wyrosło. Piec chleb w temperaturze 220 stopni przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 23.02.2013 11:36
pycha
meg1984 22.02.2013 21:34
nie ma to jak domowy chlebek!
miroslawa 09.02.2013 05:50
pięknie wypieczony
Marlenka.S 08.02.2013 19:15
bardzo ciekawy! mniam
gottrina 08.02.2013 19:13
pycha chlebek
treonina 08.02.2013 18:49
domowy najlepszy!
marta19 08.02.2013 18:44
na pewno smaczne
Habibi 08.02.2013 18:41
Lubię domowy chlebek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak