Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb czekoladowy w maszynie do pieczenia chleba.

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 200 ml
jajko 1 sztuka
olej 2 łyżki
cukier 6 łyżek
kakao 40 g
mąka pszenna 400 g
orzechy włoskie 1/2 szklanki
drożdże suche 7 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb czekoladowy w maszynie do pieczenia chleba.

1. Orzechy włoskie drobno siekamy, ale nie mielimy. Powinny być one wyczuwalne pod zębem :)
2. Składniki wrzucamy do automatu do pieczenia chleba w podaje kolejności(zawsze zaczynając od płynnych.
3. Wsypujemy mąkę, w której robimy wgłębienie, w które wsypujemy suche drożdże.
4. Włączamy na wypiek białego chleba(u mnie 3h 50 min).

Chleb nie jest słodki, ma jednak wyczuwalną nutę kakao. Doskonale nadaje się do nutelli :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.02.2014 20:29
ooo świetny :D
IwonaDD 30.01.2014 14:23
rewelacja!!!!!
adelajda 27.01.2014 19:33
ja do takiego chlebka dodaję jeszcze rodzynki :)
caralajna 26.01.2014 20:02
fajny pomysł, mi by ten chlebek smakował z samym masłem :)
mysza75 24.01.2014 16:03
Takiego jeszcze nie jadłam bombowy :-)
Czarnula87 23.01.2014 20:10
mam również przepis na ten chlebek ale sie zastanawiałam nad jego smakiem
Mira85 23.01.2014 15:34
świetnie się prezentuje
Beata999 23.01.2014 14:46
Piękny chlebek.Mam maszynę,spróbuję taki upiec.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak