Chleb cebulowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    300 ml
  • drożdże

    20 g
  • cukier

    1 lyzeczka
  • mąka pszenna typ 650

    400 g
  • mąka pszenna

    150g typ 1050
  • sól

    1 lyzeczka
  • cebula

    3 szt
  • olej rzepakowy

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuścić cukier i drożdże. Do misy robota wsypać obie mąki i sól, dodać zaczyn. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Lekko przestudzoną wsypać do misy. Wyrobić ciasto i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie przełożyć do formy (keksówki 25cm) i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić na kratce

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 18.08.2014 21:36
A wiesz, że tak od razu pomyślałam, że pewnie ktoś Ci zjadł ten chleb, że nawet nie zrobiłaś zdjęcia chleba przekrojonego.
ada.la 18.08.2014 21:25
ciekawy pomysł
Alex_M 18.08.2014 21:14
nie zrobiłam zdjęć w przekroju bo mi cały chleb zjedli ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat