Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb bez mleka i jajek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 800 g
woda letnia 2,5 szklanki
drożdże świeże 3/4 kostki
cukier 1 łyżeczka

Porada

Można dodać ziarna lub przyprawy wg własnego uznania.

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb bez mleka i jajek

Mąkę wsypać do miski, dodać cukier. W wodzie rozpuścić drożdże. Wymieszać z mąką (nie musi być dokładnie). Pozostawić na noc w temperaturze pokojowej. Następnie na stolicę wyspać grubą warstwę mąki. Przełożyć ciasto. Kilka razy zgnieść do środka. Naczynie żaroodporne rozgrzać przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Przełożyć do niego ciasto. Przykryć. Piec 35 minut, następnie zdjąć przykrycie i piec 15 minut. Studzić na kartce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 22.04.2017 10:46
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak