Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb bananowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 4 szt (dojrzały)
masło 85 ml (rozpuszczone)
cukier brązowy 185 ml
jajko 1 szt
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
mąka pszenna 375 ml

Porada

warto wybrać bardzo dojrzałe banany

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb bananowy

Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni, czekając przygotowujemy ciasto.
Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy roztopione masło i mieszamy.
Dodajemy cukier, lekko roztrzepane jajko, i ekstrakt waniliowy (ekstrakt możemy zastąpić aromatem).
Na koniec dodajemy mąkę z sodą i solą i mieszamy dalej aż składniki się połączą.

Przelewamy ciasto do foremki i pieczemy około 1 godziny, po upieczeniu chłodzimy na kratce i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 16.08.2014 08:12
Bardzo smaczny.
V_kuchareczka 15.08.2014 21:25
pyszny chlebek
irenka 15.08.2014 20:10
na pewno smaczny chlebek,przepis zapisałam
Sroczka 15.08.2014 19:17
Ależ ten chlebek pysznie wygląda.
Beatris 15.08.2014 19:06
Wygląda smakowicie:)
Marta1986 15.08.2014 18:59
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak