Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z pietruszki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pietruszka 2-3s szt
oliwa
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól do smaku
Imbir mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z pietruszki

Pietruszkę obieramy i za pomocą obieraczki lub noża tniemy wzdłuż w cienkie plasterki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem, smarujemy delikatnie oliwą i oprószamy przyprawami. Następnie wstawiamy do nagrzanego do 160 st. piekarnika na 10-12 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, a blaszkę z chipsami zostawiamy w środku (podczas stygnięcia pieca nasze chipsy się wysuszą). Gotowe chipsy przekładamy na papierowy ręczniczek, który wchłonie nadmiar tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.10.2015 13:03
oryginalny pomysł
2milutka 27.09.2015 21:26
pomysłowe!!
Czarnula666 27.09.2015 16:26
Pysznie i zdrowo! :-)
Renata9 27.09.2015 15:43
Nigdy nie jadłam chipsów z pietruszki, ale pewnie są dobre :-)
dom-agi 27.09.2015 15:34
Fajny pomysł!
Róża1 27.09.2015 14:55
świetny pomysł !!!! :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak