Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchew
2 sztuki -
sól do smaku
3 szczypty -
olej
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Chipsy Marchewkowe
Stosownym dla Was narzędziem kroimy cienkie plastry wzdłuż marchewki, u mnie to obieraczka, taka trójkątna - ułatwia prace;)
Wykładamy blachę papierem do pieczenia układamy plastry marchewki,
Pędzelkiem silikonowym "przecieramy" każdy plaster, solimy.
Wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na środkową półkę pieczemy około 11-12 minut.
Ściągamy gdy przestygną, wtedy także nabiorą chrupkości;)
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się