Chipsy Marchewkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • sól do smaku

    3 szczypty
  • olej

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę płuczemy osuszamy, obieramy.
Stosownym dla Was narzędziem kroimy cienkie plastry wzdłuż marchewki, u mnie to obieraczka, taka trójkątna - ułatwia prace;)
Wykładamy blachę papierem do pieczenia układamy plastry marchewki,
Pędzelkiem silikonowym "przecieramy" każdy plaster, solimy.
Wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na środkową półkę pieczemy około 11-12 minut.
Ściągamy gdy przestygną, wtedy także nabiorą chrupkości;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat