Chipsy jarmużowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarmuż

    5 łodyg dorodnych
  • oliwa

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    świeżo mielona
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    świeżo mielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarmuż dokładnie przepłukujemy i osuszamy.
Gotowe warzywo obieramy z grubych łodyg, urywając zgrabne kawałki strzępiatych liści. Kawałki liści układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Liście skrapiamy oliwą, a następnie oprószamy ulubionymi przyprawami. Tak przygotowany jarmuż wkładamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy go około 10 -12 minut w 150°C. Liście dość szybko stają się chrupiące.
Jadwiga/Jaga85
Chipsy najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 31.12.2015 18:44
Zdrowe i do schrupania :)
gusia1000 31.12.2015 02:22
zdrowe są.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat