Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy jarmużowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż cały
oliwa kilka kropli
tymianek do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy jarmużowe

Szybka, smaczna i zdrowa przekąska :)

PRZYGOTOWANIE:

Liście jarmużu skrapiamy oliwą z oliwek, a następnie oprószamy je solą, świeżo zmielonym pieprzem i doprawiamy suszonym tymiankiem.

Tak przygotowany jarmuż przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 02.09.2015 14:57
Samo zdrowie
DorotaZ 01.09.2015 15:36
Ja chętnie wypróbuję : )
aginaa 01.09.2015 14:25
tez takie robie
Futka 01.09.2015 13:57
Mój Mąż tylko w takiej postaci zje jarmuż i też bardzo mu smakuje ;)
Maridka19 01.09.2015 13:24
Również polecam wypróbować bardzo smaczne :)
krokus 01.09.2015 12:15
robiłam ,są smaczne nawet mój 6 letni syn się nimi zajadał :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak