Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy jarmużowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 20 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy jarmużowe

Jarmuż dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.

Usuwamy grube nerwy, a liście kroimy na mniejsze kawałki.

Do oleju dodajemy słodką paprykę, rozkruszone w dłoni oregano oraz odrobinę soli morskiej, mieszamy.

Olejem zalewamy jarmuż i dokładnie mieszamy.

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia- tak, aby poszczególne kawałki nie nachodziły na siebie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Pieczemy 3-5 minut- czas pieczenia zależy od grubości liści i stopnia ich pofalowania. Jarmuż powinien być chrupiący, ale nie może się zabrązowić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 27.05.2014 14:29
bardzo zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak