Chipsy jabłkowe z cynamonem i wanilią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 kg
  • cynamon

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka kroimy na półplasterki , posypujemy cynamonem i cukrem z wanilią, suszymy w suszarce do owoców i warzyw odpowiednią ilość czasu. Najlepiej dokończyć suszenie na słoncu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 31.08.2013 14:50
domowe najlepsze
m1monika 02.05.2013 15:22
ale pychotka :-)
Wacław 16.02.2013 18:31
bardzo smaczne
pacpaw 22.08.2012 21:50
ja kiedyś suszyłem na takich żelaznych kratach w ciepłym, przewiewnym miejscu, w cieniu. Nigdy bezpośrednio na słońcu
iziona 14.08.2012 20:53
Ja też suszę jabłuszka i bardzo je lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat