Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chipsy cukiniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
olej rzepakowy 4 łyżki
sól i pieprz 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: chipsy cukiniowe

Cukinię myjemy. Kroimy na około 0,5 centymetrowe plastry. Na brytfannę kładziemy pergamin do pieczenia i skrapiamy go połową oleju. Układamy plastry cukinii, doprawiamy. Polewamy resztą oleju i posypujemy delikatnie bułką tartą. Pieczey w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 14.07.2016 22:59
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak