Chińszczyzna z kurczakiem

Chińszczyzna z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżki
  • chińska mieszanka warzywna

    400 g
  • woda

    100 ml
  • oliwa

    4 łyżki
  • ryż

    1 saszetka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z piersi kurczaka kroję w kostkę. Sos sojowy mieszam z papryką mieloną. Do marynaty wkładam kurczaka i dokładnie nacieram. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję kurczaka i podsmażam około 10 minut. Następnie dodaję mrożoną mieszankę chińską. Mieszam. Danie podlewam wodą. Duszę na małym ogniu około 15 minut, aż mięso i warzywa będą miękkie. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu.

Ugotowany ryż wykładam na talerz. Na środek nakładam porcję chińszczyzny i podaję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

02.02.2016 21:23
dobra chińszczyzna

Anna169Hosz

25.08.2015 22:05
Lubię takie dania.

Czarnula666

25.08.2015 21:28
Moje smaki!! Pychotka ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat