Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińszczyzna tatusia

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia
papryka zielona 2
marchew 3
wino białe wytrawne 1/2 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
chili Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chińszczyzna tatusia

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż włókien na słupki, oprószyć przyprawą i odstawić na co najmniej na 1 godzinę.
Krok 1 - Chińszczyzna tatusia foto
2
Rzucić na gorący olej. Smażyć ½ godziny.
Krok 2 - Chińszczyzna tatusia foto
3
Pod koniec dodać paprykę pokrojoną w słupki (smażyć ok. 15-20 minut).
Krok 3 - Chińszczyzna tatusia foto
4
Następnie dodać marchew startą na tarce o grubych oczkach.
Krok 4 - Chińszczyzna tatusia foto
5
W winie rozpuścić mąkę. Mięso doprawić solą, pieprzem, chili. Wlać wino, zagotować. Podawać z ryżem lub świeżym pieczywem.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 5 - Chińszczyzna tatusia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.05.2014 08:28
pięknie podane
Bernadeta1 02.05.2014 11:14
smaczne jedzonko
mysza75 27.04.2014 12:59
bardzo fajna chińszczyzna
Kejti 26.04.2014 23:38
Pyszne jedzonko :-)
Sylwia26 26.04.2014 15:18
ale pyszności
berys18 26.04.2014 14:51
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak