Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińszczyzna po mojemu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonka chińska 75 dag
pierś z kurczaka 2 sztuki
ryż 1 szklanka
sos sojowy 1 łyżka
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyżka
przyprawa do potraw 3 łyżeczki
olej 2 łyżki
pieprz mielony do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chińszczyzna po mojemu

Ryż gotujemy z 1/2 łyżeczki jarzynki, ma być kleisty i jak przestygnie robimy z niego kulki wielkości orzecha. Mięso kroimy na większą kostkę, doprawiamy sosem sojowym, pieprzem ziołowym i przyprawą do potraw chińskich, odstawiamy na około 30min, później podsmażamy na 1 łyżce oleju. Mieszankę wrzucamy na gorącą patelnie i podsmażamy na pozostałym oleju do 10 min pod przykryciem (sprawdzamy przed końcem duszenia twardość warzyw) doprawiamy resztą jarzynki i pieprzem prawdziwym, ma mieć wyraźnie ostry smak. Podajemy tylko letnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 10.10.2011 10:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak